Co-procesarea deșeurilor

Procesarea deșeurilor în fabricile de ciment și valorificarea lor prin coincinerare reprezintă o strategie importantă pentru gestionarea eficientă a acestora și reducerea impactului asupra mediului înconjurător.

Această metodă de tratare termică permite valorificarea energiei, transformând deșeurile într-o sursă utilă, în timp ce simultan reciclează conținutul mineral.

Prin această abordare, deșeurile sunt transformate într-un nou produs, evitându-se depozitarea necontrolată sau incinerarea fără recuperare materială.

Această practică este implementată de peste 40 de ani în Europa și de aproximativ 20 de ani în România, fiind una dintre cele mai eficiente soluții pentru gestionarea deșeurilor nereciclabile din țară.

Societatea M.A 3R COLECT colectează deșeuri ne/periculoase de la generatori sau colectori în vederea procesării/tratării cu scopul obținerii de combustibil altenativ pentru fabricile de ciment.

Vasta experiență în acest domeniu, arată că următoarele categorii de deșeuri combustibile, pot fi co-procesate drept combustibili alternativi, lista nefiind însă completă:

  • uleiuri uzate (motor, transmisie, industriale), inclusiv filtre ulei;
  • şlamuri, nămoluri, gudroane acide/neutre, pământuri decolorante, reziduuri parafinoase, provenite în principal din prelucrarea petrolului și a produselor petroliere, etc;
  • cauciuc (inclusiv anvelope întregi/tăiate);
  • lemn (inclusiv tratat cu conservanți pentru lemn, sau vopsit);
  • hârtie (inclusiv tipărită), resturi celulozice de la producția de hârtie sau de la reutilizarea hârtiei;
  • mase plastice (inclusiv ambalaje uzate);
  • gudroane din industria siderurgică (cocserii);
  • deșeuri de la epurarea apelor (șlamuri, nămoluri);
  • compuși organici proveniți din industria chimică;
  • compuși organici proveniți din industria de coloranți, solvenți, lacuri și vopsele;
  • deșeuri solide tocate;
  • nămoluri (uscate în prealabil) provenite de la stațiile de epurare a apelor uzate;
  • deșeuri cu conținut energetic din construcții și desființări (lemn, polistiren, textil etc).

Tratarea deşeurilor periculoase şi nepericuloase în vederea obţinerii de combustibil alternativ solid/păstos

Pentru obţinerea unui deşeu cu proprietăţi combustibile impuse de normele cuptoarelor de la fabricile de ciment, deşeurile recepţionate vor fi sortate sau direct mărunţite sau omogenizate şi se vor utiliza preponderent deşeuri ce pot da un plus de putere calorică sau care absorb apa, conform următoarelor 2 fluxuri tehnologice:

1.

Instalaţia - Tehnologia de valorificare cu obţinere de FLUFF sau RDF GROSIER

După recepţie deşeurile ne/periculoase sunt sortate manual sau cu ajutorul excavatoarelor cu graifer şi a benzilor transportoare , iar la ieşirea de pe bandă, deşeurile fără impurităţi metalice sau minerale dure (metale, pietre, etc.) ajung în cuva de alimentare a shredderelor SATRINDTECH care pot produce sorturi de 0-50 mm - FLUFF sau 51-500 mm RDF GROSIER. Sorturile rezultate ajung în alveole separate, de unde sunt preluate ulterior şi livrate în vederea coincinerării către fabricile de ciment.
2.

Instalaţia - Tehnologia de valorificare cu obţinere de ŞLAM PĂSTOS

Deşeurile prăfoase, lichide şi solide se mărunţesc şi se omogenizeză cu deşeuri nereciclabile, deşeuri periculoase sau nepericuloase (deşeuri ce pot da un plus de putere calorică sau care absorb apa), după reţete proprii în bazinul de colectare cimentat unde sunt omogenizate cu ajutorul excavatorului în vederea obţinerii de ŞLAM PĂSTOS conform parametrilor indicaţi de către utilizatorii finali în procesul de producţie (fabricile de ciment).
Alte Servicii

Activități principale

Administrarea deșeurilor din construcții și demolări

Contractul este valabil un an de la data semnării. Preț pentru persoane fizice și juridice: 1516,76 + TVA (include container de 4 mc).

Servicii avansate și eficiente de decontaminare

Utilizăm tehnologii avansate pentru a asigura servicii de decontaminare, prestate de o echipa profesionistă, care garantează o gestionare responsabilă.

Recuperarea materialelor reciclabile sortate - cod CAEN 3832

Transformarea deșeurilor metalice și nemetalice și a resturilor de articole din metal, în materie primă secundară.

Contactați-ne

Vreți să luați legătura cu noi? Depunem eforturi continue să răspundem tuturor mesajelor in cel mai scurt timp posibil.

Telefon

+40 756 196 981

Adresă de email

office@macolect.ro